Shark Skin technológia (SST)

Az innovatív Shark Skin technológia a vízre felúszás elleni maximális védelemért

01_shark_skin

Az alacsony vízellenállás művészete, egyenesen a természetből

Ha Ön valaha is elég közel úszott egy cápához ahhoz, hogy megfigyelhesse bőrének különleges, egyedülálló textúráját, akkor a természet egyik legzseniálisabb alkotását csodálhatta meg. Ennek a működését másolják le RainSport 3 és RainExpert 3 abroncsaink.

Messziről nézve a cápa bőre simának, szinte síkosnak tűnik, közelről azonban megfigyelhetőek egymásba kapcsolódó apró fogakhoz hasonló pikkelyei. Ezek a fogacskák – hivatalos nevükön bőrpikkelyek – nemcsak védelmezik a cápát, hanem szőrzet módjára felborzolódnak, és hatékonyabban, kevesebb ellenállással vezetik végig a vizet az állat testén. Így cserkészi be a cápa az áldozatát. Gyorsabban. Csendesebben. Kisebb ellenállással. 

02_tyre_detail

A természetből vett megoldások alkalmazásával a biztonságosabb és örömtelibb vezetésért

A pikkelyek bonyolult csatornáinak ihletésére fejlesztették ki tervezőink a RainSport 3 és RainExpert 3 abroncsainkon használt Shark Skin technológiát (SST). A bionika révén sikerült a futófelületi mintázaton leutánoznunk a cápabőr működését, ezáltal megelőzve a folyadékturbulencia kialakulását, és gyorsan kitaszítva a vizet az abroncs alól.

Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy az abroncs szinte átsüvítsen a tócsákon, anélkül hogy megszakadna az útfelülettel való érintkezése. Mivel a víz nagy sebességgel áramlik keresztül az abroncs csatornáin, hatékonyan és gyorsan eloszlik, vagyis az abroncsok megőrzik kapcsolatukat az úttal, így mérséklődik a vízre felúszás kockázata.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. A Continental márkacsoport tagja.