Vezetés télen

Hogyan vezessen hóban

A hó fantasztikus dolog. Hógolyócsaták, hóemberépítés, szánkózás – mindannyiunkból előhozza gyermeki énünket.

Tudjon meg többet

Hol kötelező a téli abroncsok használata Európában

A téli gumiabroncsok használatával kapcsolatos törvények országonként, sőt régiónként is eltérőek. Akkor hol kötelező a téli abroncsok használata Európában? És hol ajánlott?

Tudjon meg többet

Téli abronccsal nyáron

Hathónaponként abroncsot váltani drága mulatság, de számos országban kötelező. De vajon miért van erre szükség? Miért ne használhatnánk nyáron is téli abroncsot, vagy épp fordítva?

Tudjon meg többet

Hólánc felszerelése és használata

01_icon_snowchain

A legtöbb személygépjármű, szabadidő-terepjáró (SUV) és teherautó felszerelhető hólánccal. A hólánc havon és jégen nagymértékben fokozza a vonóerő-átadást, és nyári abroncsra szerelve ideiglenes megoldást jelenthet.

Tudjon meg többet

Hogyan vezessen jeges útviszonyok között

02_how_to_drive_in_icy_cond_img

A korcsolyázás és a jéghoki nem véletlenül oly népszerű, hiszen nagyszerű érzés gyorsan siklani a jégen. De ha az ember autóban ül, és az utat jég borítja, akkor az már nem olyan nagy öröm.

Tudjon meg többet

Szükséges-e téli abroncsot vennie

01_infographic_technology_winter_tyres_EN

Senki sem akar több pénzt költeni, mint amennyit kénytelen. Így érthető, ha Ön elgondolkodik azon, érdemes-e külön nyári és téli abroncsgarnitúrára beruháznia.

Tudjon meg többet

Hogyan tudja kinyitni a befagyott ajtózárat

01_frozen_door

Az autó zárja már egy kis nedvességtől is be tud fagyni, ami nem kevés kellemetlenséget okozhat. Jó hír, hogy több módszer is létezik a befagyott ajtózár kinyitására.

Tudjon meg többet

Hogyan készítse fel autóját a télre

02_check_wiper_blade_icon

Ha Ön egész évben élvezni akarja a vezetést, át kell gondolnia, hogyan készítse fel autóját a télre. A következő egyszerű lépéseket követve ezt komolyabb műszaki szaktudás nélkül is elvégezheti.

Tudjon meg többet

Mi a teendő, ha Ön elakadt a hóban

01_stuck_in_snow

Ha a lehulló hó elborította az Ön parkoló autóját, vagy az abroncsai nem voltak a helyzet magaslatán, és az autó lesodródott az útról, előfordulhat, hogy Ön elakad a hóban.

Tudjon meg többet

A téli abroncsok futófelülete

Három jól felismerhető jegy alapján különböztethetők meg a téli gumiabroncsok a nyári gumiabroncsoktól: a téli abroncs futófelülete mélyebb, másfajta futófelületi mintázattal rendelkezik, és az oldalfalakon további jelölések is vannak.

Tudjon meg többet

Mi az a téli abroncs

Egyes országokban megkövetelik, hogy nyári gumiabroncsokról télire váltsunk a hideg időjárás beköszöntével. De mi is az a téli gumiabroncs?

Tudjon meg többet

Mi a különbség a nyári és a téli abroncsok között

03_snow_tyre

Sok embernek, főleg ha szélsőséges éghajlatú országokban élnek, kötelező két abroncskészletet fenntartania: egyet télire, egyet nyárra.

Tudjon meg többet
Uniroyal. A Continental márkacsoport tagja.*