Hogyan szerelje fel RainSport 3 abroncsait

RainSport 3 és RainExpert 3 abroncsaink áramlás szempontjából optimalizált futófelület-kialakítással rendelkeznek. De ahhoz, hogy Ön az abroncsok valamennyi előnyét élvezhesse, helyesen kell felszerelni azokat. Ebből a cikkből megtudhatja, miért nem mindegy, hogyan szereli fel őket, és mi a felszerelésük helyes módja.

01_what_is_the_right_way_to_fit

Hogyan kell helyesen felszerelni az abroncsokat?

A RainSport 3 és a RainExpert 3 kialakítása a forgásirányos és az aszimmetrikus futófelületi mintázat legjobb ötleteit ötvözi. De mit jelent ez a felszerelés szempontjából? Míg a forgásirányos abroncsok oldalfalán egy nyíl látható, amely a menetirány felé mutat, az aszimmetrikus abroncsok oldalfalán (és ez az áramlás szempontjából optimalizált aszimmetrikus futófelületi mintázatokra is igaz) egy felirat található. A menetirány valójában lényegtelen. Azt az utasítást azonban nagyon fontos betartani, hogy az abroncs OUTSIDE („Külső”) feliratú oldalának kifelé kell néznie, nem pedig az autó közepe felé. A RainSport 3 és RainExpert 3 felszerelése úgy történik, mint az aszimmetrikus abroncsoké: a futófelület nagyobb tömbjeinek a külső oldalra kell kerülniük.

Ahogy Ön a diagramon is láthatja, a RainSport 3 abroncson világosan kivehető a felszerelés helyes módját mutató OUTSIDE („Külső”) és INSIDE („Belső”) felirat. Ez a RainExpert 3-nál is így van.

A RainSport 3 a nagy megbecsülésnek örvendő Red Dot designdíjat is elnyerte. A zsűri kiemelte az innovatív technológiát és az egyedülálló teljesítmény egyértelmű ígéretét.

Uniroyal. A Continental márkacsoport tagja.*